Svet

Je najstnico ubilo ogledalo?

T. P.
31. 8. 2014, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Starši Eleanor Holmes (15) so opazili, da skuša hčerka na vsak način shujšati, niso pa vedeli, da to počne tako, da bruha po vsakem obroku. Če bi vedeli, bi ji skušali pomagati, preden se je zgodilo najhujše. Nesrečna Elle je namreč naredila samomor.

Prijatelji Elle Holmes, ki je bila odlična dijakinja in sijajna glasbenica, niso imeli pojma, s kakšnimi mračnimi demoni se je borila njihova vrstnica.

Pred vsemi je namreč skrivala strah, da ne bo nikoli dovolj lepa in vitka, zato je skrivaj prebirala zapise o anoreksiji, ki je na koncu tudi vzela njeno mlado življenje.
Najstnica resda ni govorila o svoji obsedenosti z lepoto, je pa o njej zapela v pesmi Mirror mirror. »Ogledalce, ogledalce, ali ne vidiš, da je to, kar si ji pokazalo, smrtonosno. Ubilo si to malo deklico,« so pomenljive besede iz njene pesmi Ogledalce, ogledalce.
Družina ni niti slutila, kaj se dogaja z Eleanor. Sploh niso vedeli, da njeno življenje visi na nitki. Šele po dekletovi smrti so odkrili, da je skrivaj iskala spletne strani, ki so promovirale anoreksijo in bulimijo.

Eleanorina mama se dogovarja z novozelandsko pevko Anito Prime, da bi posnela novo verzijo hčerkine pesmi Ogledalce, ogledalce in tako pomagala dekletom, ki so obremenjena s svojim videzom.  

Žalujoča mama Leigh Holmes (40) pravi, da pri hčerki ni opazila znakov depresije in da je na zadnjem posnetku, ki je nastal le nekaj ur pred samomorom, videti vsa nasmejana, vesela.

»Ne razumem, zakaj se je moja nadarjena, briljantna, priljubljena in nadvse zabavna deklica odločila, da si vzame življenje. Nobenega poslovilnega sporočila nam ni pustila. Ni se obrnila na svojega malega brata, ki ga je oboževala, niti na svojega fanta ali bližnje prijatelje. Vse nas je zapustila brez ene same besedice v slovo. Prepričana sem, da ni bila depresivna. Enostavno se je nekaj prelomilo v njej,« je prepričana njena mama, ki je učiteljica v neki mednarodni šoli na Kitajskem.

Šele po Eleanorini smrti so starši odkrili, da je skrivaj iskala spletne strani, ki promovirajo anoreksijo in bulimijo.

Elle je bila izjemno pridna učenka in je želela postali otroška psihologinja, igrala je nogomet, vodila pa je tudi plavalno ekipo v svoji šoli. Obvladala je kar tri glasbene inštrumente in prostovoljno pomagala sirotam v Tanzaniji. Zaradi mamine službe so se iz Anglije preselili na Kitajsko, kjer se je Eleanor odlično vklopila v novo družbo. Vsaj tako je bilo videti …