Svet

Po treh izraelskih ugrabljen in ubit palestinski najstnik

STA
2. 7. 2014, 10.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V vzhodnem delu Jeruzalemu je bil ugrabljen in ubit palestinski najstnik, pri čemer naj bi šlo maščevanje za podobno usodo, ki je na Zahodnem bregu nedavno doletela tri izraelske najstnike.

Po poročanju izraelskega vojaškega radia so najstnika - šlo naj bi za 16-letnega Mohameda Abuja Kderja - ugrabili med štopanjem v vzhodnem Jeruzalemu, nakar so njegovo truplo odvrgli v zahodnem delu mesta. Ko se je to razvedelo, se je pred domom žrtve zbrala množica jeznih Palestincev in s kamenjem obmetavala policijo, ki se je odzvala z gumijastimi naboji.

Jeruzalemski župan je obsodil umor in pozval k miru. "To je grozno in barbarsko dejanje, ki ga ostro obsojam. Mi ne delujemo na tak način in prepričan sem, da bodo naše varnostne sile storilce privedle pred roko pravice," je sporočil v izjavi.

Napetosti med Palestinci in Izraelci so se zaostrile po 12. juniju, ko so na Zahodnem bregu izginili trije izraelski najstniki. Njihova trupla so našli v ponedeljek in Izrael je za trojni umor obtožil palestinsko gibanje Hamas. Napovedal je oster odziv.