Svet

Pozor! Zaradi tega lahko vaš ljubljenček umre!

N.J.
13. 5. 2014, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V boju proti mišim, podganam in drugim škodljivcem in insektom, nekateri lastniki trgovin pred vrata posipajo bel prah. A pozor, zaradi tega so ogroženi tudi naši štirinožni prijatelji in otroci!

leggo.it

Predvsem v Italiji postaja posipanje strupa pred vrata trgovin in pred izložbe vse pogostejši pojav. Mnogi prah posujejo ob zaključku delovnega dneva, da se v času, ko je trgovina zaprta, ne bi po njej sprahajale miši ali podgane ali gomazeča mrčes. A strupena pregrada je izjemno nevarna. 

Psu vedno operite tačke, ko pridete s sprehoda, če ta biva v stanovanju z vami.

Če pes poliže ali samo vdahne strup, lahko pogine, opozarjajo italijanski veterinarji. Lahko tudi le ponesreči stopi na prah, ga prinese na tačkah v stanovanje in kasneje poliže. To pa posebno nevarnost predstavlja predvsem za vse tiste, ki imajo doma še majhne otroke. Strupi niso nujno preverjeni in nekateri utegnejo morda biti usodni tudi za ljudi.

Zaščitniki živali opozarjajo, naj se vsi, ki se želijo znebiti oziroma želijo preprečiti določenim živalicam vstop v svoje prstore, za to obrnejo na pristojne službe, ki opravljajo deratizacijo. Če že rešujejo težave na lastno pest, pa naj obvezno nastavijo še opozorilne table.