Svet

Ekscentrični župan bo vodil svoj resničnostni šov

N.K.
2. 12. 2013, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ekscentrični, a prav zato priljubljeni župan kanadske metropole je zopet presenetil javnost. Po tem, ko so v medijih odmevale afere z alkoholom, drogami, grožnjami s smrtjo in teorijah zarote, je presenetil z napovedjo o lastnem spletnem resničnostnem šovu. Oddajo naj bi vodil skupaj z bratom.

Reuters

Ker mu je torontsko mestni svet zaradi jemanja kokaina in pijančevanja vzel del pooblastil se je župan Rob Ford odločil, da bo v svoji oddaji »povedal resnico, ki je bila popačena s strani medijev in ostale javnosti«. Z oddajo naj bi prav tako »napovedal vojno« mestnemu svetu, ki naj bi bil do njega nepravičen in naj bi ga z novim zakonom skušal odstaviti.

Oddaja je bila sicer premierno predvajana prejšnji teden na televizijski postaji Sun News Network in po Fordovih besedah naj bi dosegla rekordno gledanost. Vseeno naj bi kljub zanimanju javnosti bili njeni stroški preveliki, da bi postala redni del programskih vsebin.

V uro dolgi oddaji se je župan zagovarjal glede obtožb, ki so ga doletele, dotaknil pa se je tudi županskih volitev, ki bodo v Torontu potekale prihodnje leto. Po oddaji je povedal, da želi »ljudem približati resnico in jasno sporočilo, da bodo bolje razumeli situacijo v mestu«. Ker so stroški predvajanja na televizijski mreži previsoki pa se je odločil, da bo oddajo z imenom Ford Nation z ljudmi delil preko Youtuba. Tam si tudi že lahko ogledate posnetek njegove prve oddaje in si ustvarite lastno mnenje.