Svet

13-letnica posiljena in živa zakopana

Simon Rosc
4. 11. 2013, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

13-letna najstnica se je sama izkopala iz groba, potem ko sta jo dva nasilna pakistanska moška posilila in živo zakopala.

Najstnico sta moška ugrabila, medtem ko se je peš odpravila k pouku iz Korana. V vasi Punjab je doživela izjemno nasilno in brutalno dejanje. Moška sta jo posilila in na koncu svojega ogabnega dejanja mislila, da je mrtva, zaradi česar sta jo zakopala. Najstnica je bila le nezavestna in je v grobu prišla nazaj k zavesti.

Družini so svetovali, naj ubije hčerko.

Uspelo se ji je izkopati iz blatne zemlje in zbežati proti vasi. Odpeljali so jo v medicinski center, kjer so jo oskrbeli in poskrbeli za njeno okrevanje. Najstničin oče je lokalni policiji prijavil ugrabitev hčerke, a so policisti zavrnili vsakršno posredovanje. Prav tako je raziskovanje primera zavrnil lokalni sodnik, kar kaže na to, da so ženske v muslimanskem svetu še vedno ničvredne. Število žrtev posilstev se je v zadnjih desetih letih v Pakistanu povečalo za kar štirikrat. To pa postaja vsedržavni problem. Namesto da bi našli pedofila, ki sta dejanje zakrivila, so družini svetovali, naj hčerko ubije, da se znebijo sramu. A družina je deklici vseeno stala ob strani.