Svet

Shujšati bo skušal z operacijo

STA / S.R.
25. 7. 2013, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Musto Karić iz vase Sjenina pri Doboju ima 252 kilogramov in je najtežji človek v BiH, verjetno pa tudi na Balkanu, poroča hrvaški tabloid 24.časa na svoji spletni strani.

Musto Karić tehta 252 kilogramov.

Dodaja, da 51-letni Karić skupaj s svojo 28-letno hčerko Nevreso in 13-letnim sinom Maidom tehta natanko pol tone. Karić se namerava odvečnih kilogramov znebiti z operacijo. Karić navaja, da je še do pred nekaj let delal v Italiji. Takrat je imel 200 kil in je bil najtežji gozdar. Medtem je njegova telesna teža postala prevelika obremenitev za njegove noge in ni mogel več na delo. Pravi, da lahko hodi največ 50 metrov in je potem utrujen.

Najdebelejši človek v BiH dodaja, da sta od treh otrok, "dva stopila po njegovi poti". Hčerka Nevresa ima 140 kilogramov, sin Maid pa 108 kilogramov. Le druga hčerka se upira prekomerni teži, je dejal Karić. Kot poudarja, je poskusil shujšati na "vse možne", a ni uspel, ker "rad je".

Pred kratkim se je odločil, da si bo operativno zmanjšal želodec. Na ta način namerava tudi spodbuditi svojega otroka k hujšanju. Za operacijo sicer potrebuje 4000 evrov, ki jih nima.

Zagrebški zdravniki so Kariću priporočili operacijo obvoda želodca, ki so je večkrat uspešno izvedli tudi na osebah, ki so tehtale 260 kilogramov. Po operaciji so pacienti izgubili do 70 odstotkov prekomerne telesne teže, so se pa morali popolnoma izogibati alkoholu in sladicam.