Svet

Na internetu izsledila očetovega morilca

S.R.
12. 6. 2013, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na internetu se da storiti praktično vse, če imaš dovolj znanja in vztrajnosti. To je dokazala tudi odločna hčerka, ki je prav na medmrežju izsledila očetovega morilca. In to 26 let po umoru.

Abcnews
Joselyn Martinez je očetovega morilca našla po 26 letih.

36-letna igralka Joselyn Martinez iz Bronxa v New Yorku se je več let trudila najti moškega, ki je pred restavracijo v Bronxu leta 1986, ko je štela le devet let ustrelil njenega očeta. V četrtek, 6. junija pa je v Miamiju policija končno aretirala 43-letnga Justa Santosa. Ključnega pomena za aretacijo pa je bilo obsežno internetno iskanje.

Martinezova je bila ob smrti očeta stara le devet let, a umora ni nikdar prebolela. Policija je sicer že takrat vedela ime morilca – Justo Santos – a ga niso uspeli izslediti. Joselyn se je ime seveda zacementiralo v možgane, obdržala pa je tudi letak z njegovim obrazom. A po toliko letih pač ni več verjela, da bodo morilca našli.

Morilca so aretirali po 26-ih letih.

Ko je pred slabimi desetimi leti začela uporabiti družbena omrežja, je vseskozi pazila tudi na ime očetovega morilca. Leta 2004 je namreč začela uporabljati MySpace in hitro ugotovila, da so tovrstna omrežja dober način za iskanje ljudi. Njena mama, 62-letna Idalia Martinez je bila nad novico, da so končno našli morilca njenega moža naravnost navdušena. Medijem je po prijetju povedala, da je ponosna na svojo hčerko, ki je po toliko letih izsledila morilca. Slednji je namreč obema uničil življenje.

Santos je trenutno v priporu v Miamiju. Tam bo ostal vse dokler ponj ne pridejo detektivi za preiskovanje starejših primerov iz New Yorka. Nato ga bodo odpeljali nazaj v 'Veliko jabolko', kjer mu bodo sodili za zločin iz leta 1986. Mož in oče José ''George'' Martinez je bil ustreljen in ubit pred njegovo restavracijo v New Yorku. Policija je morilca identificirala, a se jim je uspel izogniti in pobegniti iz mesta.

Po intenzivnem spletnem iskanju je Joselyn končno našla moškega, ki je ustrezal opisu morilca in poklicala detektive v Bronxu, ki so Santosa nato izsledili s pomočjo kolegov iz Miamija.

Abcnews
Morilec, danes 43-letni Justo Santos.