Primož Cimerman

Foto: Po obsežnem požaru župan občine Škofljica s pozivom vsem mladim staršem z otroki

D.K.
24. 4. 2024, 08.31
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 08.47
Deli članek:

Po ponedeljkovem požaru se je oglasil tudi župan Škofljice Primož Cimerman, ki se je zahvalil gasilcem, na starše otrok pa naslovil posebno prošnjo.

PGD Škofljica
Po zaslugi gasilcev, bodo lahko nadaljevali družinsko obrt.

V ponedeljek okoli 13.30 ure je zagorelo ostrešje sestavljenega gospodarskega poslopja tesarskega podjetja na območju Občine Škofljica. Zaradi obsežnosti požara na gospodarskem objektu je bila takoj alarmirana celotna Gasilska zveza Škofljica. Zaradi zahtevnosti situacije in objekta so gasilci zahtevali še pomoč avtolestve z Gasilske brigade Ljubljana ter dodatno moštvo ter tehnično vozilo iz PGD Ig.

V požaru je bilo eno ostrešje popolnoma uničeno, drugo pa poškodovano. O dogodku so bile obveščene tudi vse pristojne službe. Na intervenciji je sodelovalo 91 gasilcev z 19 vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofljica pa so s pomočjo gasilcev GZ Škofljica včeraj še poskrbeli, da je objekt v večji meri zaščiten pred dežjem.

Po obsežnem požaru pa se je na družbenem omrežju Facebook oglasil župan Škofljice Primož Cimerman, ki je sicer po navedbah gasilcev, vedno pripravljen prisluhniti potrebam gasilske organizacije za optimalno delovanje za kar so se mu tudi zahvalili. 

"Če smo pozitivni, lahko vidimo v vsaki stvari nekaj dobrega, tudi v tragediji, čeprav je težko. Bil sem pod vtisom včerajšnjega dne in si nisem predstavljal, kaj in kako naj pomagam, ne kot župan, ampak kot človek. In tako kot ponavadi se stvari zgodijo, če imaš pravo energijo, frekvenco in vibracijo. Vse to je v nas, samo zbuditi moramo. In tako danes v tem deževnem dnevu, naši vaščani, ne samo gasilci, zopet akcija. In v takšnih dejanjih se pokaže veličina človeka," je uvodoma zapisal župan, ki se je v nadaljevanju zahvalil gasilcem in spomnil "Škofljica smo ljudje".

"Ob tej priliki pa poziv vsem mladim staršem z otroki. Veliko boste naredili, če jih vpišete že sedaj med gasilce," je pozval in omenil, da v občini deluje šest gasilskih društev.

"Naučili se bodo motorike, veščin, dobili bodo družbo izven telefonov, lahko tudi simpatije. Mogoče bodo domov prišli mokri, umazani, ali strgani ... Ko jih vidite, se nasmejte in pomislite, da bodo zaradi tega postali boljši ljudje In nekoč bodo lahko komu rešili življenje," ja dodal.

Ob tem je Cimerman tudi poudaril ,da je "Slovenija res unikum glede prostovoljnih gasilskih društev, ne uničimo tega, ampak nadaljujmo to našo tradicijo. Za začetek jih peljite na veselico in jim razložite, zakaj je tudi to del skupnosti in učimo otroke potrpežljivosti in sprejemanja".

"Seveda pa nikoli ne bodo vsi gasilci, če bodo sodelovali v kakršnikoli dejavnosti lokalne skupnosti, bomo s tem izboljšali kvaliteto naših življenj," je sklenil in naštel društva in organizacije, v katerih lahko otroci najdejo svoj potencial.