Kadrovski premiki

Znan novi vodja Golobovega kabineta

R.T.
8. 3. 2024, 10.33
Posodobljeno: 8. 3. 2024, 14.36
Deli članek:

Do sprememb prihaja tudi v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba.

Sa.R.
Petra Škofic zapušča kabinet Roberta Goloba.

V vrstah SDS se postopno odrekajo poslancem, ki niso podpisali brezpogojne zaveze stranki Janeza Janše, prestrukturiranje pa poteka tudi v največji vladni stranki Gibanje Svoboda. Zaradi osebnih razlogov s položaja generalne sekretarke stranke odhaja Vesna Vuković, ki so ji nekateri očitali, da je imela prevelik vpliv v strank in na odločitve premierja Roberta Goloba. S 1. aprilom jo bo zamenjal Rok Marolt, trenutni direktor Kontrole zračnega prometa Slovenija.

Še do večjih sprememb prihaja v kabinetu premierja Goloba. Pisali smo že, da bo s 1. aprilom kabinet zapustila državna sekretarka za kulturo Kaja Širok. Kam odhaja in zakaj, ni želela razkriti, zagotovila pa je, da ostaja v polju kulture. Pred vključitvijo v Golobov kabinet je vodila projekt Evropske prestolnice kulture Nove Gorica z Gorico. Spletni portal MMC poroča, da naj bi po nekaterih informacijah naj bi na drugo delovno mesto odšla tudi Golobova svetovalka za gospodarske zadeve Saša Leban.

Po pisanju spletnega portala N1 bo odšla tudi vodja Golobovega kabineta Petra Škofic. Prišlo naj bi do razhajanj v pogledih na vlogo vodje kabineta, zato naj bi si premier zaželel na tem položaju drugo osebo. Televizija Slovenija danes poroča, da naj bi jo zamenjal Luka Špoljar, ki trenutno opravlja vlogo sekretarja poslanske skupine Svoboda. Petra Škofic je bila v preteklosti že na različnih pomembnih »zalednih« položajih. V času Pahorjeve vlade je bila svetovalka za odnose z javnostmi pri ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal, že prej pa je bila dolgoletna predstavnica za stike z javnostmi pri stranki LDS.