Zaradi napake

Če imate to Ikeino plinsko kuhalno ploščo, pokličite serviserja

T.L.
24. 4. 2018, 13.45
Posodobljeno: 24. 4. 2018, 19.18
Deli članek:

Kupci naj stopijo v stik s poslovalnico, v kateri so izdelek kupili, in se dogovorijo za obisk serviserja.

Profimedia
Ikea z novim obvestilom strankam.

Iz varnostnih razlogov naj vsi, ki so v Ikei kupili plinsko kuhalno ploščo ELDSLÅGA pred 1. januarjem 2018, pokličejo na pomoč serviserja, so danes javili iz Ikee. Na spletni strani je Ikea namreč objavila, da mora omenjeni model plinske plošče pregledati serviser zaradi odprave napake, storitev pa je brezplačna. Gre sicer za model plinske plošče, ki je naprodaj le na območju Evrope, med drugim tudi v naših sosednjih državah, kamor Slovenci radi zahajajo po nakupih - na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in na Madžarskem.

https://www.ikea.com
Desnega zgornjega gorilnika ne uporabljajte do prihoda serviserja.

Iz Ikee so sporočili, da so belgijski organi za nadzor nad tržiščem ugotovili, da je prišlo do človeške napake na strani proizvajalca in da je bila vgrajena napačna plinska "šoba", zaradi česar emisije ogljikovega monoksida presegajo v EU predpisani standard. Preiskava je sicer pokazala, da ni večjega tveganja za požar ali eksplozijo, v Ikei pa tudi niso prejeli kakršna koli poročila o incidentih. Kljub temu iz podjetja sporočajo, naj vsi, ki so plinsko ploščo ELDSLÅGA kupili pred januarjem letos, pokličejo serviserja. Kupci naj do prihoda serviserja ne uporabljajo zgornjega desnega gorilnika, druge gorilnike pa da lahko brez nevarnosti uporabljajo naprej. 

V Ikei so stranke še pozvali, naj stopijo v stik s poslovalnico, v kateri so izdelek kupili, in se tudi dogovorijo za obisk serviserja. Obljubljajo, da bodo težavo skušali odpraviti v najkrajšem možnem času.