Po novem incidentu

"Začasna rešitev" za Zahoviča, ki ga zanima le ena podpora. In to tudi ima

T.L.
20. 3. 2018, 08.10
Posodobljeno: 20. 3. 2018, 09.46
Deli članek:

Medtem ko so člani uprave NK Maribor sprejeli "začasno" rešitev, s katero so do nadaljnjega suspendirali Zahoviča, so v navijaški skupini Viole jasni.

Grega Wernig

Po sobotnem incidentu na tiskovni konferenci po tekmi s Krškim je včeraj padla (začasna) odločitev: Zlatko Zahovič, športni direktor NK Maribor, je do nadaljnjega suspendiran, dokončno odločitev glede njegovega statusa bodo sprejeli v naslednjih dneh, ko bo z Zahovičem opravljen razgovor. Zahovič odločitve ni pričakal na domačih tleh, na tuje se je umaknil že v nedeljo.

Člani uprave kluba so si vzeli čas in se sestali na neznani lokaciji, iz sprejete odločitve pa jasno veje njihova razklanost: proti športnemu direktorju, ki je v veliki meri zaslužen za vzpon in dosežke kluba, niso želeli ukrepati prenagljeno, v situaciji, v katero jih je spravil Zahovič s svojim (novim) izpadom, pa vseh izrečenih besed minuli konec tedna niso enostavno mogli "pomesti pod preprogo" in molčati. Ali bodo zaradi položaja NK Maribor v lokalni skupnosti in na globalnem nogometnem zemljevidu Zahoviču spregledali še zadnji izpad v vrsti, ki si ga je privoščil konec minulega tedna, pa bo kmalu jasno.  

Če še ni povsem jasno stališče uprave kluba, je jasno stališče navijaške skupine Viole ob zadnjem incidentu. Zahoviča podpirajo. Ves konec tedna se skupina ni oglasila, ko so mediji poročali in uporabniki družbenih omrežij delili mnenja o dogajanju v štajerski prestolnici. Včeraj pa so na Facebook strani navijaške skupine Viol brez velikega pompa objavili novo naslovno fotografijo: z Zahovičem in napisom "eden od nas". Druga včerajšnja objava pa je bila, če smo blagi, nekoliko manj naklonjena medijem. Kakor koli že, Zahovič se zanaša na podporo Viol in to podporo - ne gleda na vse - tudi ima.  

Včeraj smo tudi poročali, da nogometna zveza Slovenije pa je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahoviča.