Skrivnostno izginil

Boštjan M. Zupančič predsednik stranke samo 18 ur

Luka Tetičkovič / Novice Svet24
17. 3. 2018, 19.10
Deli članek:

Novonastala stranka je takoj naletela na težave. Pravnik Boštjan M. Zupančič je zapustil predsedniško mesto po zgolj 18 urah.

STA
Zupančič je po zgolj 18 urah kot predsednik novopečene stranke le to zapustil. Pri tem ni navedel nobenega konkretnega razloga, pred mediji pa se je zavil v molk.

Vili Kovačič je včeraj na tiskovni konferenci svoje gibanje Davkoplačevalci se ne damo pretvoril v listo državljanov. Uradno se je sicer preimenovala stranka Krščanski demokrati Slovenije, njen predsednik je bil Jože Duhovnik. Vendar med javno predstavitvijo ni bilo pravnika Boštjana M. Zupančiča, ki naj bi po napovedih zasedel mesto predsednika nove stranke.

Včeraj zjutraj smo v uredništvo prejeli Zupančičevo SMS-sporočilo: »Sporočam, upam, da ne prepozno – da me pri stranki Davkoplačevalci ni, da me na današnjem mitingu ne bo. Imam svoje resne razloge, za katere pa sem izvedel šele danes zjutraj.«

STA
Na tiskovni konferenci sta bila prisotna samo Vili Kovačič in Jože Duhovnik.

Ni bilo tudi glasbenikov Kovačič je nekaj ur pred dogodkom sporočil, da žal ne bo kulturnega programa, ker zanj v stranki nimajo denarja. 

Kovačič nam je po telefonu povedal, da je bil Zupančič prejšnji dan v Celju že izvoljen in potrjen za predsednika novopečene stranke, to funkcijo pa je opravljal samo 18 ur, nato je Duhovniku sporočil, da s svoje funkcije odstopa in da s stranko ne želi imeti ničesar.

Na naše vprašanje, ali je pri tem Zupančič navedel kakšen razlog, je Kovačič razkril, da je rekel le, da se stranka bori za partikularne interese. »To je bilo slišati kot dikcija Cerarja, zato sumim, da za tem stoji on. Ali pa mogoče še kak drug stric iz ozadja,« je sklepal Kovačič. Kovačiča smo vprašali še, ali bi na Zupančičevo odločitev morda lahko vplivalo tudi to, da ne sodelujejo v koaliciji z desnimi strankami. Kovačič na to ni vedel odgovora, je pa poudaril, da niso desna stranka, temveč demokratična.

Zupančič se na naše klice, elektronsko pošto in nadaljnje poskuse poizvedb ni več odzival, zato njegovi motivi, zakaj je po zgolj 18 urah odstopil od novega političnega projekta, za zdaj ostajajo neznani.

STA
Kovačič se sprašuje ali ni Zupančiča k izstopu morda nagovoril kar sam Miro Cerar.