Dobrodelnost

Nogometaši so pomagali družini

L.M./Novice Svet24
6. 2. 2018, 21.10
Deli članek:

Humanitarni nogometni spektakel v Šentjerneju. Igrale so legende, obisk pa je bil odličen. Za družino Kranjc s Koroškega so zbrali 2555 evrov.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Tomaž Strgar ob predaji denarja družini s Koroškega.

V Šentjerneju je konec tedna v telovadnici osnovne šole potekal veliki humanitarni nogometni turnir. Namen nogometne tekme med domačini veterani in ekipami je bil dobrodelen, in kot je povedal glavni organizator Tomaž Strgar, so več kot zadovoljni. Obisk je bil zelo dober, športna dvorana je bila nabito polna in zbrali so 2555 evrov. »Že včeraj sem denar odnesel družini Kranjc s Koroškega, ki je v težkem položaju. Očka, ki se je boril s težko boleznijo, je žal preminil, tako da smo zdaj zbrana sredstva poklonili vdovi z dvema majhnima otrokoma. Za dar so zelo hvaležni,« je povedal Strgar.

TRLO SE JE LEGEND

Nogometne tekme so bile nadvse zanimive. Na srečanju se je trlo raznih nogometnih legend, športnikov, glasbenikov, artistov in drugih umetnikov, ki so tudi zaigrali, nastopili pa so Zlata nogometna generacija, Humane zvezdice – Art Football team Slovenija, legende Olimpije ter tri domače ekipe: Trapci, Petelini in Asi. Šest ekip je igralo več tekem, ki so jih dobili gostje, le šentjernejski Asi so za en gol premagali Zlato nogometno generacijo (3 proti 2), kar je razgrelo občinstvo.

LETO ZAČELI HUMANITARNO

Art Football team Slovenija ali Humane zvezdice so pot za leto 2018 tako začele prav v Šentjerneju. V tem letu bodo nastopili na kar dveh največjih tekmovanjih, na svetovnem prvenstvu v nogometu Art Football 2018 v Moskvi ter na svetovnem prvenstvu v malem nogometu na otoku Kiš v Perzijskem zalivu.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Turnir je bil spektakularen.