Dobrodelni december

Za male borce zbrali 10.500 evrov!

Pe.R.
21. 12. 2017, 20.40
Posodobljeno: 21. 12. 2017, 21.19
Deli članek:

Letošnji december je za nas še posebej vesel. Že drugič nam je namreč uspelo z nasmehom zaključiti uspešno dobrodelno akcijo, v kateri smo v sklopu projekta Dobrodelni dan zbirali sredstva za 33 družin otrok s posebnimi potrebami.

Arhiv Svet24
Utrinek z dobrodelnega dne na Bledu. Nekaj družin v družbi Lidlovega Zdravka in Gregorja Kosa, generalnega direktorja družbe Lidl Slovenija.

Projekt Dobrodelni dan je potekal pod okriljem dnevnega časopisa Novice Svet24, medijske skupine Media24 in soorganizatorja Lidl Slovenija. Veseli smo, da smo lahko v časopisu predstavljali izjemne zgodbe pogumnih malih borcev in njihovih družin, ki dokazujejo, da se da s srčnostjo in povezanostjo premagovati vse ovire v življenju. Obenem smo ponosni, da smo jim lahko z našo akcijo priskočili na pomoč pri lajšanju njihovih vsakodnevnih težav, med katerimi so vsekakor nakup dragih zdravniških pripomočkov, plačilo nujno potrebnih terapij in navsezadnje tudi potnih in drugih stroškov, ki jih v življenjih teh družin gotovo ni malo.

BLED

23. septembra je bil po dolgem deževnem obdobju s soncem obsijan dan, ki smo ga ob druženju, teku in nordijski hoji za dober namen preživeli v družbi omenjenih družin in številnih znanih Slovencev, ki so nas prišli pozdravit, podpret projekt in se z nami tudi poveselili.

Mare Vavpotič/M24.si
Tina Cipot, vodja področja za korporativno komuniciranje v Lidlu Slovenija, je predala bon za 1220 evrov predsednici društva Vesele nogice Spomenki Valušnik, Domen Rant, predstavnik skupine Media 24.

Iskrena hvala vsem donatorjem in podjetjem:
- Studio moderna, d. o. o.
- Omega življenje, d. o. o. – Doctorfood
- LIDL Slovenija d. o. o., k. d.
- Poslovno svetovanje, Boštjan Aver, s. p.
- Športna loterija, d. d.
- Dito 8, projektni management, d. o. o.
- Estetika Fabjan, d. o. o.
- ETA Kamnik – podelitev ozimnic
- Prijem, d. o. o.
- Medigros, d. o. o.
- NK Olimpija
- NK Maribor

DONACIJE

Že na Bledu ste številni bralci in bralke z donacijami za drese slovenskih športnikov, prijavninami za tek in nordijsko hojo ter dobrodelnimi prispevki primaknili velik kamenček k mozaiku naše akcije. Slednja se je z donacijami SMS nadaljevala vse do decembra, ko smo z iskricami v očeh in toplino v srcu prešteli zbrana sredstva. Družinam smo tako darovali skupno kar 10.500 evrov!

Veseli smo tudi njihovega odziva. »Prosim, zahvalite se vsem, ki so sodelovali pri tej veliki akciji za družine s posebnimi potrebami. Najlepša hvala za vso organizacijo,« nam je v imenu družin iz Primorske sporočila Angela Lampe. Mamica enega izmed otrok, Loredana iz Kopra, je nam in vsem bralcem zaželela lepe in vesele praznike ter vse dobro in uspešno novo leto. Martina Puklavec Petek pa je zapisala: Iz srca se vam zahvaljujemo za prejet darilni bon podjetja Lidl Slovenija v višini 50 evrov, ozimnico podjetja Eta Kamnik in prejeti denar.

SLOVESNA PREDAJA DRESA

V včerajšnjem dopoldnevu smo bili v sklopu našega projekta navzoči na še enem veselem dogodku. Obiskali smo eno izmed Lidlovih trgovin v Ljubljani, kjer je Tina Cipot, vodja področja za korporativno komuniciranje v podjetju Lidl Slovenija, društvu Vesele nogice predala bon v vrednosti 1220 evrov, kolikor je podjetje na dobrodelni dražbi tudi prispevalo za licitiran dres Jana Oblaka. Cipotova je pri tem poudarila, da bodo pri takšnih in podobnih akcijah sodelovali tudi v prihodnje ter da so v podjetju Lidl Slovenija izjemno ponosni na lepo in uspešno izpeljano akcijo. 

Arhiv Svet24
Martina Puklavec Petek in njena družina so nam poslali prisrčno čestitko.