Akcija

Še imate čas, da pridete do cenejše elektirke

M.K., sta
6. 10. 2017, 12.14
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 12.26
Deli članek:

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS), ki je letos izpeljala drugo akcijo zamenjave dobavitelja elektrike in plina Zamenjaj in prihrani, se je odločila podaljšati možnost za sprejem ponudbe skupinskega nakupa.

Profimedia
Mesečni strošek elektrike in plina lahko znižate.

Doslej je pogodbo za zamenjavo dobavitelja sklenilo več kot 12.000 sodelujočih gospodinjstev, zadnja priložnost za ta korak pa je 17. oktober. "Res zadnja priložnost, da potrošniki izkoristite možnost za znižanje računa za elektriko in/ali plin, je 17. oktober," so sporočili iz ZPS.

V roku se je sicer k skupinskemu nakupu prijavilo 13.997 gospodinjstev, ocenjeni povprečni prihranek za posamezno gospodinjstvo pri elektriki je nekaj manj kot 103 evre, pri plinu pa nekaj več kot 108 evrov. Najugodnejši ponudnik na licitaciji v okviru skupinskega nakupa električne energije in plina pa je bil Gen-I.

Gen-I ima obveznost sprejeti 14.000 odjemalcev. Potrošniki, ki se odločijo za sodelovanje v akciji, dobijo pogodbo brez vezave, brez skritih stroškov, z navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, dobavitelj pa se je hkrati zavezal tudi, da bo odjemalce po izteku enega leta pravočasno obvestil o ceni za prihodnje obdobje.

Enostavno do cenejše elektirke

"Zamenjava dobavitelja in sprejem ponudbe skupinskega nakupa energije sta preprosta. Pripravite račun za elektriko in/ali plin. Kliknite na www.zamenjajinprihrani.si in vnesite zahtevane podatke. Takoj boste prejeli oceno prihranka, ki se vam obeta ob sprejemu ponudbe skupinskega nakupa," so še pojasnili na ZPS. Vse ostalo bo nato v vašem imenu opravil novi operater, ki vam bo zagotovil tudi ugodno ceno električne energije.