Dijaki, študenti, starši

Štipendije in znižano plačilo vrtca: poskrbite za pravočasno oddajo vlog

J.P.
29. 8. 2017, 12.01
Posodobljeno: 29. 8. 2017, 12.01
Deli članek:

Avgust je mesec vlog. Ne zamudite rokov!

Bobo
Gre vaš otrok septembra prvič v vrtec? Vlogo za znižano plačilo morate oddati še ta mesec.

Državne štipendije

Da bi bili dijaki ob izpolnjevanju pogojev do državne štipendije upravičeni s 1. septembrom, morajo vlogo za dodelitev državne štipendije vložiti v mesecu avgustu. Študenti pa v mesecu septembru, da jo bodo lahko začeli prejemati s 1. oktobrom. Vlogo morajo oddati na center za socialno delo.

Zoisove štipendije

Rok za oddajo vlog za dodelitev in za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij po starem Zakonu o štipendiranju (Zštip) je za dijake 6. september 2017 in za študente 6. oktober 2017. Upravičenci, ki so Zoisovo štipendijo pridobili na podlagi novega Zakona o štipendiranju (Zštip-1), torej po 1. januarju. 2014, morajo vlogo oddati najkasneje 31. avgusta 2017 (dijaki) oziroma 30. septembra 2017 (študenti), če želijo štipendijo prejemati neprekinjeno. Vlogo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Štipendije za deficitarne poklice

Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja, lahko vlogo za štipendijo za deficitarne poklice do vključno 20. 9 .2017 oddajo na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Znižano plačilo vrtca

Vlogo za znižano plačilo vrtca morajo še ta mesec vložiti starši, katerih otroci gredo septembra prvič v vrtec. Enako velja za starše otrok, ki jim subvencija poteče ta mesec.