Zahteven dan

S helikopterjem rešili kar štiri osebe

S.R.
16. 8. 2017, 11.13
Posodobljeno: 16. 8. 2017, 11.15
Deli članek:

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policisti gorske policijske enote včeraj posredovala kar v štirih primerih.

STA
Fotografija je simbolična.

Včeraj je bil zahteven dan za ekipo helikopterskega reševanja v gorah. Opoldan so intervenirali v nesreči jadralnega padalca pod vzletiščem Kobale v občini Tolmin. Padalec je pri vzletanju izgubil nadzor nad padalom in z višine padel na tla. Glede na prve podatke je utrpel hude telesne poškodbe, poroča PU Kranj.

Med tem reševanjem se je ekipa odzvala in intervenirala tudi v nesreči kajakaša na reki Soči pod naseljem Trnovo ob Soči v občini Kobarid. Tako padalec kot kajakaš sta bila s helikopterjem prepeljana v ljubljanski klinični center.

Med premeščanjem obeh iz helikopterja v stavbo kliničnega centra je ekipa sprejela še tretji klic na intervencijo. V Zgornji Krmi je zaradi bolezenskega stanja omagala planinka. Ekipa je onemoglo planinko na kraju oskrbela in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Popoldan okoli 16. ure pa je pri vzponu na Planini Konjščica zaradi zdravstvenih težav obnemogel še en planinec. Tudi ta je bil na kraju oskrbljen in s helikopterjem prepeljan v jeseniško bolnišnico. Vzrok za ta dogodek je bolezensko stanje.