Dobrodelna akcija

Pomoč sestrama iz Primorske

pk
29. 6. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Valentina in Marjela sta sestri iz Sečovelj. Njuno življenje je vsak dan polno izzivov, s katerimi se spopadata po svojih najboljših močeh. Njuno pot bomo poskušali olajšati skupaj z vami.

Osebni arhiv
Marjela, za katero skrbi njena sestra, je pozitivna in odločna oseba.

Tudi letos naš časopis organizira dobrodelno akcijo, v sklopu katere pomagamo družinam z otroki s posebnimi potrebami.

Zanje, z vašo pomočjo, dragi bralci, zbiramo sredstva; ta lahko donirate prek SMS-sporočila z vsebino KROG5, ki ga pošljete na številko 1919. Vaš prispevek v tem primeru znaša 5 evrov. Za družine smo odprli tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248, na katerega lahko tudi nakažete poljubni znesek. Vaše donacije bomo za družine zbirali tudi na dobrodelnem teku, kar je osrednji del akcije, ki bo 23. septembra na Bledu.

Sprejemati drugačnost

Tokrat vam predstavljamo še eno primorsko družino, ki ji bodo vaši prispevki pomagali pri premagovanju ovir v vsakdanjem življenju. Naši akciji se priključujeta Valentina in Marjela Valenčič. Marjela je 34-letnica, ki se je rodila s cerebralno paralizo. Je gibalno ovirana, težko govori, a je vseeno polna življenja.

Zanjo skrbi njena sestra Valentina, ki pravi, da je bila Marjela rojena v sedmem mesecu nosečnosti – mnogo prezgodaj, kar je vplivalo na diagnozo. »Sicer pa je moja sestra zelo odločna, čustvena in polna življenja,« jo predstavi. Čez dan obiskuje varstveno-delovni center, kjer veliko ustvarjajo. Valentina poudarja, da si z Marjelo želita, da bi ljudje še bolj odprto sprejemali drugačnost. »Še vedno se mi zdi, da je zaradi tega sestra slabše vključena v družbo. Želela bi si, da jo tudi drugi vidijo tako, kot jo sama – kot normalnega človeka,« izpostavi na koncu.