Nevarnost toče!

VIDEO: Nad Slovenijo besni neurje

S.R./STA
25. 6. 2017, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nevihte z močnejšimi nalivi, točo in sunki vetra, ki so se danes razbesnele nad Slovenijo in povzročile številne težave, še niso reke zadnje besede. Nad Slovenijo so se že zgrnili novi črni oblaki.

Bralka Magda

"Slovenijo prehaja še en sistem neviht. Vmes so še vedno možni močnejši sunki vetra in nalivi." sporoča portal Neurje.si.

Arso opozarja, da so danes čez dan in v prvi polovici noči na ponedeljek povsod, predvsem pa v severni polovici Slovenije, možna razlivanja hudourniških vodotokov. Hkrati bodo ob prehodu vremenske fronte nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča. V noči na ponedeljek se bo vreme umirilo.

ARSO

Veter odkrival strehe in podiral drevesa

Podrta drevesa in kamenje na cestiščih so povzročali številne preglavice zlasti na Severnem Primorskem. Na območju Kanalske doline je po poročanju tamkajšnje civilne zaščite pihal veter, kakršnega domačini ne pomnijo. Odkril je številne strehe, med drugim na dveh stanovanjskih blokih ter na osnovnih šolah v Kalu in Kanalu.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je veter drevesa podiral tudi na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji, med drugim v Kamniku, Škofji Loki, Medvodah in Komendi. V Kranju je del odkrite strehe padel na vozilo, veter je del strehe odkril tudi na objektu v Občini Gorenja vas-Poljane in v Žireh. V Šenčurju je drevo padlo na vozilo pri motokros stezi,  na gorenjski avtocesti pa je na uvozu Vodice proti Ljubljani promet oviral podrt daljnovod. 

Krajevne nevihte se bodo ponoči umirile 

Zvečer bodo še krajevne nevihte, ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra se bo zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo precej jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo delno jasno in spet bolj vroče, verjetnost za popoldanske krajevne nevihte se bo nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Malo hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine in nevihte ponehale, do jutra se bo večinoma zjasnilo. V ponedeljek bo pretežno jasno.