Razkrito

Bavčar ima od leta 2012 podjetje v Novem Sadu

R.T.
12. 4. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pot iz Izole do Doba je bila za Bavčarja po mnenju zdravnikov preveč tvegana, očoitno pa mu poslovanje v oddaljenem Novem Sadu ni škodovalo.

Bobo
Igor Bavčar

Igor Bavčar poslovno ne miruje, kot kaže, ni miroval niti v letih, ko je potekalo sojenje in njegovo zdravljenje, je razkrila TV  Slovenija. V Srbiji ima namreč svoje podjetje za trgovino s kemičnimi proizvodi, novinarji pa so mu prišli na sled zaradi njegove ljubezni do gledališča.

Spomnimo: Bavčar, ki ga policija iz Medicorja ni mogla prepeljati na Dob, ker so v Izoli presodili, da morda ne bi prestal prevoza, pa mu očitno daljše poti v času sojenja in po njem niso povzročale težav. TV Slovenija je objavila fotografijo Bavčarja s pogostitve po gledališki predstavi koprskega gledališča, ki je pred dvema tednoma gostovalo po Balkanu. Bavčar si je predstavo ogledal raje v Novem Sadu kot Kopru in je imel vstopnico iz kvote sponzorjev novosadskega gledališča. Odgovor, zakaj je temu tako, pa je povezan z razkritjem TV Slovenija: Bavčar je v mestu poslovno dejaven že vrsto let in ima v Novem Sadu svoje podjetje Gaschem.  

Od leta 2012 na direktorskem stolčku

TV Slovenija je ugotovila, da je bil Bavčar na predstavi v družbi srbskega poslovneža Milana Doronjskega, solastnika in direktorja novosadskega Standard Gasa. Doronjski je bil še z dvema partnerjema do 5. maja 2012 solastnik in direktor novosadskega Gaschema, nato pa 7. maja direktorsko funkcijo v podjetju prevzame Bavčar.

Samo mesec dni pozneje Bavčar postane 100-odstotni lastnik Gaschema in za nakup plača nekaj sto evrov. Podjetje na debelo trguje s kemičnimi proizvodi - nafta, plin. Sedež podjetja je na naslovu Kolo srbskih sester 22, v stanovanjskem bloku. 

Podjetje z neaktivno številko in nič zaposlenimi je sicer dejavno, a so za Bavčarja, navajenega na milijone, promet in rezultati skoraj neverjetni. Leta 2013: 1.653 evrov prometa, 4.000 evrov dobička. Za 2014 in naprej podatkov ni. 

Bavčarjev prijatelj Doronjski ni samo solastnik in direktor Standard Gasa, je tudi solastnik ene največjih ovčjih farm v Srbiji, ustanovitelj Fondacije Doronjski in prek Standard Gasa solastnik podjetja za upravljanje ekonomske proste cone v Apatinu. Novinarjem se Bavčar na telefon ni oglasil, da bi pojasnil svoje poslovno življenje v času sojenja in zdravljenja.