Delček mu je priletel v oko

Kaj vse so ušpičili med včerajšnjim derbijem

S.R.
26. 2. 2017, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Včeraj je bila v Ljudskem vrtu v Mariboru odigrana nogometna tekma med Mariborom in Olimpijo. Policisti so imeli med derbijem veliko dela.

Grega Wernig / m24.si
Policisti so imeli veliko dela z navijači obeh ekip.

Policisti so že pred tekmo izdali dva plačilna naloga navijačema NK Olimpije, ker kršila javni red in mir s pretepanjem.

Med tekmo so policisti trem navijačem Olimpije zasegli pirotehnične izdelke, dva od njiju sta bakli tudi aktivirala. Zoper enega mladoletnika, ki so ga policisti tudi pridržali, bodo podali obdolžilni predlog, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, se pretepal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov.

Poleg tega so policisti plačilna naloga izdali dvema navijačema Olimpije. Eden se je na javnem kraju pretepal, oba pa nista upoštevala ukazov policistov. Zaradi suma, da gre za prepovedane droge, so enemu navijaču Olimpije zasegli vrečko z belim prahom, vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in ročno zvito cigareto.

Policisti so izsledili 33-letnega navijača Viol, ki ima veljaven ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi.

Policisti so na južni tribuni obravnavali kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti, saj je za zdaj še neznani navijač aktiviral pirotehnično sredstvo, ob tem pa je prišlo do eksplozije. Eksplozija je odtrgala delček plastičnega sedeža, ki je priletel v desno oko 22-letnega navijača Viol. Nesrečnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti zbirajo tudi obvestila o neznancu, ki je med tekmo na tribuni zahod odrinil varnostnika in zbežal med navijače Viol. Varnostnik se je ob tem lažje poškodoval. 

Nevarna mladeniča

Ob 19.30 sta otroka, stara 8 in 14 let, z lasersko svetilko svetila v helikopter slovenske policije. Ob tem sta nepremišljeno zaslepila pilota in kopilota, kar bi lahko imelo za vso posadko usodne posledice.