Spolzka tla

Koprski župan končal na urgenci

G.G.
13. 1. 2017, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Borisu Popoviču je spodrsnilo na mokrih tleh koprskega okrožnega sodišča. Zaradi hudih bolečin v hrbtenici je moral poiskati zdravniško pomoč na izolski urgenci.

Mestna občina Koper
Mokra in spolzka tla na koprskem sodišču.

Vremenske razmere so danes povzročile, da imajo v urgentnih centrih veliko dela. Med nesrečneži, ki so se poškodovali na spolzkih ali zamrznjenih tleh, je tudi koprski župan Boris Popovič, so prve poročale Primorske novice.

Danes se je udeležil obravnave v zadevi Serming na koprskem okrožnem sodišču. Ko se je vračal v sodno dvorano, mu je zdrsnilo na spolzkih marmornih tleh.

“Nikjer ni bilo zaslediti obvestila, ki bi opozorilo, da so marmorni tlakovci mokri in spolzki. Kljub neljubemu dogodku sta se odpravila pred sodno dvorano z namenom, da se udeležita nadaljevanja obravnave v zadevi Serming,” so sporočili iz Mestne občine Koper (MOK).

Popovič pa je čez nekaj minut začutil vse močnejšo bolečino v hrbtenici. Odločil se je, da poišče pomoč na izolskem urgentnem centru.

“Dežurni zdravnik mu je po pregledu odredil terapijo, in sicer protibolečinsko injekcijo, tako imenovano blokado in ga napotil v domačo oskrbo,” so sporočili iz MOK. “Medtem so uslužbenci sodišča najprej počistili mokra in spolzka tla in šele naknadno postavili tablo z opozorilom, ki bi morala biti postavljena, preden je do neljubega dogodka sploh prišlo,” so še dodali na MOK.