Finančne mahinacije

Bivša žena Ivana Zidarja v težavah

T.L.
6. 9. 2016, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Grozi ji, da bo ostala tudi brez preživnine.

Arhiv Svet24
Propadli gradbeni baron Ivan Zidar je na koncu ostal še brez žene Vincencije ...

Sodni in finančni sagi postopkov, ki so povezani z Ivanom Zidarjem, nekdanjim gradbenim baronom, še zdaleč ni videti konca. Tudi Zidarjevo zasebno življenje je pestro in se je končalo z ločitvijo od žene Vincencije. Potezo je večina sprva razumela kot trik, ki pa očitno to ni. In zid se, kot poroča portal Siol.net, da bo prav Vincencija Zidar, največja osmoljenka v postopku njegovega osebnega stečaja.

Proti njej je namreč upravitelj Boštjan Jurkošek, ki je v zadnjih tednih pregledoval domnevno sporne Zidarjeve posle, že vložil več izpodbojnih tožb, s katerimi zahteva vračilo več kot milijon evrov vrednega premoženja v Zidarjevo stečajno maso.

Natančneje: po poročanju Siola izpodbija sklop poslov, s katerimi je v rokah Zidarjevih sorodnikov končalo svetovalno podjetje Gradinal (ki ustvari 300 tisoč evrov letnih prihodkov), delno ureditev premoženjskih razmerij med zakoncema, na podlagi katere je Vincencija Zidar dobila na milijon evrov ocenjene družinske nepremičnine in pripadajočo opremo, Ivan Zidar pa znatno manj vredne deleže v podjetjih SCT Holding in Gradinal, nakazila denarnih sredstev v višini 88 tisoč evrov v obdobju od aprila do julija 2013 z Zidarjevega računa na račun žene, dogovor o preživljanju, po katerem ženi pripada mesečna preživnina v višini 1.600 evrov, zastavno pravico, ki jo je na lastništvu podjetja Gradinal zaradi 96.500 evrov visokega dolga vpisal Zidarjev brat Stanislav Zidar. Na tej podlagi se je pozneje vpisal kot lastnik Gradinala in ga po nekaj tednih prodal Zidarjevi hčeri.