Nevihte in veter

FOTO: Burno tudi ponoči, brez elektrike ostalo 1300 odjemalcev

G.G./STA
14. 7. 2016, 07.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po popoldanskih nevihtah sta ponoči po Sloveniji težave povzročala predvsem veter in meteorna voda, v Velenju in Letušu je padala tudi toča. Največ težav so imeli v Savinjski dolini, Prekmurju, delu Štajerske in Gorenjske. V občini Ormož je brez elektrike ostalo okoli 1300 odjemalcev, prav tako nekaj odjemalcev na področje Bavščice v občini Bovec.

STA
Osnovna šola v Turnišču je ostala brez strehe.

V Ljutomeru je veter odkril del strehe stanovanjske hiše, prav tako v Križevcih, v Ormožu, na Šentilju in v Beltincih pa je veter lomil veje in podiral drevesa.

V Letušu v občini Braslovče je neurje s točo poškodovalo streho stanovanjske stavbe. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so s folijo prekrili 50 kvadratnih metrov strehe. Toča je poškodovala tudi okoli 200 kvadratnih metrov strehe objekta v Velenju.

V Serdici v občini Rogaševci je meteorna voda zalila gospodarsko poslopje, v naselju Trniče v občini Starše pa več kletnih prostorov stanovanjskih objektov. Kletne prostore je voda zalivala tudi v Frankolovem v občini Vojnik. V naselju Skomarje v občini Zreče je poplavilo cestišče.

Deklica komaj pobegnila pred padajočo streho

Že popoldne je orkanski veter odnesel strehi na šolah v Turnišču in Dobrovniku. V Turnišču so po besedah domačinov doživeli pravi tornado, saj je novo streho na osnovni šoli dobesedno dvignilo skupaj s sončno elektrarno in prestavilo na avtobusno postajališče. "Na njem je bila deklica iz devetega razreda in je komaj pobegnila padajoči strehi, na srečo je bila le lažje poškodovana," je povedala županja občine Turnišče Vesna Jerala Zver.