Deficitarni poklici

Štipendije

uk
16. 6. 2016, 16.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bodoči dijaki, ki se bodo izobraževali za deficitarne poklice, lahko do vključno 20. septembra oddajajo vloge za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/17.

STA
V začetku februarja je namreč začela veljati novela zakona o štipendiranju, ki omogoča zaprti rok prijav.

Vlogo bodo na spletnih straneh sklada objavili 20. junija. 

Čas oddaje vloge ne bo več odločilen za pridobitev štipendije. Dijaki, ki že prejemajo štipendije, pa morajo oddati vloge za podaljšanje do 31. avgusta. Štipendijo za deficitarne poklice bodo dijaki prejeli za celotno obdobje izobraževanja in jo bodo lahko prejemali hkrati z nekaterimi drugimi štipendijami, ni pa združljiva s kadrovsko štipendijo.

Do 1000 štipendij v višini 100 evrov mesečno bo podelil Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije. 

PREVEČ VLOG 

Če bo sklad prejel več vlog, kot je na voljo sredstev (1,2 milijona evrov), bodo vloge razvrščali na podlagi višje povprečne ocene v zaključnem razredu osnovne šole in višje povprečne ocene izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole. Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2016/17 obiskovali prvi letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja in se bodo izobraževali za poklice kamnosek, izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, mesar, mizar, zidar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar in dimnikar. 

sta
Rok za oddajo vlog je do vključno 20. 9. 2016.