Vrnitev

Napovedal propad, zdaj se vrača na vodstveno funkcijo

T.L.
25. 5. 2016, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Primer Damjana Laha na sodišču je letos zastaral, se pa zdaj vrača na mariborsko mestno upravo.

STA
Damjan Lah, ki je mestno upravo vodil konec 2015, je mariborski javnosti znan predvsem po tem, da je šokiral s črnogledim posnetkom finančnega stanja občine.

Mediji s(m)o Damjanu Lahu, nekdanjemu državnemu sekretarju na notranjem ministrstvu, poročali predvsem o sodnih zgodah in nezgodah v povezavi z očitki o zlorabi položaja pri najemu stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) na Dimičevi cesti v Ljubljani, ki se je vlekel dolgo časa in se soočal z velikimi težavami z vročanjem ter na koncu letos tudi zastaral. Lah pa se zdaj po letu in pol vrača na mariborsko občino.

Vodil bo mariborsko mestno upravo s preko 260 zaposlenimi , ki jo je zapustil potem, ko je občini napovedal skorajšnji bankrot, šibkost financ pa skupaj z županom ponazoril tudi tako, da ne bo denarja za socialne programe (socialno kuhinjo, zavetišče za brezdomce, varno hišo ...). In zakaj si je zdaj premislil? "Prosili so me za pomoč. Projekte, ki sem jim imel, sem zaključil," je dejal za Večer. "Ker vidim možnosti, da se postavijo strategije, cilji, da ne bodo prevladovali več posamezni interesi, ampak da vse skupaj dobi novo kvaliteto," je dejal. Plačo bo imel zdaj nižjo, ne ve pa še, ali bo zapustil mesto prvega nadzornika v Snagi.

Ker je primer na sodišču zaradi očitanih nepravilnosti pri najemu stavbe za potrebe NPU v Ljubljani v času ministrovanja Kresalove zastaral, Lahov kazenski list tako ostaja prazen.