Slovenija

O zasvojenosti

uk
14. 4. 2016, 21.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Snovalci vseslovenskega družbenoodgovornega programa Ne-odvisen.si so se včeraj mudili v Črni na Koroškem. S štirimi dogodki so ozaveščali o različnih pasteh zasvojenosti in zdravem življenju.

sta
Na družabnem večeru je sodelovala tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Program Ne-odvisen.si sooča mladostnike vseh starosti in odrasle s pojavi najrazličnejših kemičnih in nekemičnih zasvojenosti. Vabi k sprejemanju zdravih odzivov na zaplete odraščanja in v oblikovanje sicer kompleksne, toda uravnovešene osebnosti.

Prek videozaslona so sodelovali dramska igralca Bojan Emeršič in Viktorija Bencik Emeršič ter študentka Anuša Kodelja.

Program odpira vrata medgeneracijskim stikom in premisleku o odgovornem ter usklajenem starševstvu ob hkratnem postavljanju trdnih vzgojnih postavk, so sporočili iz Zavoda 7. Prvi dopoldanski dogodek, poimenovan Jaka, je namenjen otrokom od 5. do 8. leta. Udeležili so se ga najmlajši šolarji črnjanske osnovne šole, ki jim je pes Jaka na poučen način odkrival resnice o znanju, zdravju, prostem času in prijateljstvu. Sledil je dogodek s stripovskima junakoma Zarjo in Svitom za šolarje druge triade osnovne šole, mladostnikom med 12. in 17. letom je namenjen dogodek z naslovom Zamolčane resnice. V omenjenih dogodkih sodelujeta vodja programa Ne-odvisen.si Bojan Kodelja ter terapevt in vodja ambulante za zdravljenje zasvojenosti Miha Kramli. Na družabnem večeru, ki se je začel ob 19. uri, pa je poleg omenjenih dveh sodelovala še varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.