Slovenija

Nova afera na kranjski gimnaziji: profesor zaračunaval kar po svoje

STA
3. 2. 2016, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na kranjski gimnaziji je eden od profesorjev športne vzgoje od dijakov neupravičeno zahteval 400 evrov doplačila za lanski jesenski tabor v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Planica. Denar je vrnil šele več mesecev pozneje po posredovanju ravnatelja, ki je profesorju izrekel tudi opozorilo, je poročal današnji Dnevnik.

Facebook
Ravnatelj se je pogovoril s profesorjem, ki je nato denar vrnil.

Gimnazija Kranj je pozornost javnosti vzbudila že pred nekaj leti, ko je profesor geografije organiziral različne ekskurzije in pri tem plačilo od dijakov prejemal na račun svojega družinskega podjetja.

Ko so dijaki ugotovili, da jim je profesor zaračunal nekaj, kar so dejansko plačali s položnico za plačilo tabora, so na to najprej opozorili njega. Ker po dveh mesecih denarja še ni vrnil, so to zaupali eni od profesoric, ki je o tem obvestila ravnatelja.

Ravnatelj se je pogovoril s profesorjem, ki je nato denar vrnil. Ravnatelj mu je izrekel tudi opozorilo zaradi nekorektnega izpolnjevanja delovnih obveznosti z možnostjo odpovedi delovnega razmerja.

Kot je za Dnevnik povedal ravnatelj Gimnazije Kranj Franci Rozman, se nanj ni obrnil nihče od staršev ali dijakov, zadeva ni dobila odmeva niti na roditeljskih in drugih sestankih. Delavce šole pa je novembra seznanil s tem, da od 1. januarja letos na šoli ni več dovoljeno nobeno pobiranje gotovine ter so vsa plačila mogoča le s položnicami.