Slovenija

Pirc in Runjak nista več na SDH

STA
4. 1. 2016, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekdanja predsednik in član uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Matej Pirc in Matej Runjak z januarjem nista več v delovnem razmerju s SDH, so povedali na SDH. Po pisanju časnika Finance ima Pirc svojo svetovano družbo, Runjak pa je zaposlen v v svetovalni družbi PWC.

sta
Matej Runjak

Sporazuma s Pircem in Runjakom sta zaupne narave, zato ju SDH enostransko ne more razkrivati.

Pirc ima po pisanju spletne izdaje časnika Finance sedaj svetovalno družbo in bo delal s tujci. Runjak je v PWC postal direktor v oddelku za poslovna prestrukturiranja. Kot so za Finance povedali v PWC, prihod Runjaka v slovensko ekipo predstavlja pomemben doprinos za PWC in povečuje zavezanost družbe nudenju prvovrstnih storitev svojim naročnikom.

Nadzorni svet SDH je 27. oktobra lani imenoval novo upravo, v kateri so Marko Jazbec kot predsednik ter Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič kot članici uprave. Pircu in Runjaku so skladno s pogodbama o zaposlitvi ponudili delovno mesto v SDH. Prvi nadzornik SDH Damjan Belič je novembra na novinarski konferenci povedal, da Pircu in Runjaku, če ponujenih delovnih mest v SDH ne bosta sprejela, po pogodbi pripada tudi odpravnina. Takrat so se pojavile informacije, da naj bi vsakemu pripadalo okoli 60.000 evrov odpravnine.