Slovenija

Gasilci pogasili požar na Peci

STA
2. 1. 2016, 18.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gasilcem je danes uspelo pogasiti večji gozdni požar, ki je pred nekaj dnevi izbruhnil na pobočju Pece. Še zadnjih približno devet kvadratnih metrov veliko pogorišče so gasilci iz Črne na Koroškem prekopali in zalili z vodo. Ogenj je tako pogašen, nevarnosti za pohodnike ni več, je povedal vodje intervencije Peter Ozimic.

Damijan Cehner, Aviofun

Požar na pobočju Pece je izbruhnil v torek. Na težko dostopnem terenu je na površini okoli pet hektarjev gorelo drevje, grmovje in ruševje.

Na terenu so bili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Črna na Koroškem, Prevalje in Kotlje ter člani poklicne gasilske enote Ravne na Koroškem in Gorske reševalne službe Koroške. Pri gašenju požara je sodeloval tudi helikopter Slovenske vojske.

V sredo je bilo gašenje zaradi močnega vetra in megle oteženo. Danes so gorski reševalci opazili novo požarišče in o tem obvestili gasilce. Prostovoljno gasilci iz Črne na Koroškem so takoj odšli v izvidnico in ugotovili, da gori še približno devet kvadratnih metrov gozda. Zdaj je ogenj dokončno pogašen, je povedal Ozimic.

Zaradi požara je bila koča na Peci zaprta, prepovedali so tudi vzpone na goro.