Slovenija

Zahtevali razveljavitev celotnega javnega naročila in bili zavrnjeni

STA
15. 10. 2015, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Državna revizijska komisija je zavrnila pritožbo Lokainženiringa, ki se ni strinjal z zamenjavo nadzornika pri gradnji nove ljubljanske urgence. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je vesela hitre odločitve komisije. Gradnja ljubljanske urgence se tako lahko po njenih besedah nemoteno nadaljuje, so sporočili z ministrstva.

Arhiv Svet24

Gradnja se lahko nemoteno nadaljuje, kar je po besedah Kolar Celarčeve dobro tako za bolnike kot za zaposlene.

Ministrstvo za zdravje je sklenilo pogodbo za nadzor s Projektom Nova Gorica, ki je oddal ponudbo v višini 268.400 evrov. Na pogajanjih je ponudnik podal popust, tako da pogodbena vrednost znaša 244.000 evrov, so spomnili na ministrstvu.

Komisija ugotavlja, da pritožnik v pritožbi sam zatrjuje, da nima interesa, da se za dela izvede nov razpis in da še enkrat kandidira na njem. 

Lokainženiring je v zahtevku za revizijo predlagal, da se razveljavi celotno javno naročilo. Poleg tega naj se po njegovem predlogu zadržijo nadaljnje aktivnosti naročnika v postopku oddaje javnega naročila. Hkrati je zahteval, da mu naročnik povrne stroške postopka, so zapisali v Državni revizijski komisiji.

Komisija ugotavlja, da pritožnik v pritožbi sam zatrjuje, da nima interesa, da se za dela izvede nov razpis in da še enkrat kandidira na njem. Prav tako pritožnik zatrjuje, da ni bil dolžan niti ni imel interesa dokazovati, da bi moral naročnik javno naročilo oddati po drugem postopku. To je po navajanju komisije treba razumeti tako, da pritožnik nima interesa za dodelitev javnega naročila.

Poleg tega po ugotovitvah komisije ni izkazano, kako je pritožniku nastala škoda oziroma kako bi mu ta lahko nastala.