Slovenija

Cerar: Življenjska pot Markeževe pokazatelj, da je ustrezna kandidatka za ministrico

STA
27. 3. 2015, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Premier Miro Cerar je na seji državnega zbora v predstavitvi kandidatke za ministrico za izobraževanje, znanost in šport Klavdije Markež izrazil mnenje, da je njena življenjska pot pokazatelj, da gre za ustrezno kandidatko za ta pomemben resor. "Verjamem, da bo sledila in na svojem področju dopolnjevala politike te vlade," je še dodal.

STA

Cerar je v predstavitvi tudi opisal njeno izobrazbo in poklicne izkušnje in med drugim dejal, da so ji po več letih dela na Ljudski univerzi Ptuj zaupali tudi njeno vodenje, kar je dokaz, da je bilo njeno dotedanje delo prepoznano kot dobro.

Med njenimi kompetencami in znanji je med drugim izpostavil, da si je pridobila organizacijska znanja, znanja črpanja EU sredstev, pri svojem delu pa je sodelovala tudi s pristojnimi ministrstvi.

V 2014 se je odločila za prehod v gospodarstvo in se ob tem zavzemala za pilotno izvedbo vajeništva in drugih razvojnih aktivnosti, ki bi na dolgi rok pomagale zapolniti vrzeli med gospodarstvom in šolskim sistemom, je navedel. "Četudi za kratek čas, saj je bila nato izvoljena za poslanko, je tudi ta izkušnja dodana vrednost k njenim kompetencam za vodenje resorja," je prepričan Cerar.

Cerar se je dotaknil tudi njene predstavitve na matičnem odboru DZ in izpostavil, da je pomembno, da je ena njenih prioritet potreba po dialogu z deležniki. "Izpostavila je, da ni oseba, ki bi odločitve sprejemala brez premisleka in dialoga," je spomnil.

Poslance je tako pozval, naj jo podprejo za ministrico za izobraževanje.

Markeževo je Cerar na to mesto predlagal po tistem, ko je zaradi razkritja o visokih honorarjih, ki jih je prejemala ob delu na fakulteti, odstopila Stanka Setnikar Cankar.