Slovenija

V Slovenski Bistrici nova delovna mesta

M.J.
22. 2. 2015, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovensko podjetje Quadrofoil in avstrijska skupina Alumero sta ta teden podpisali pismo o nameri, v skladu s katerim bo Quadrofoil svoja inovativna plovila serijsko proizvajal v prostorih Alumera v Slovenski Bistrici. Podjetji načrtujeta, da bosta do leta 2017 v tem kraju ustvarili do 100 novih delovnih mest.

Quadrofoil

Alumero, ki deluje na pogorišču nekdanjega propadlega Almonta, bo sodeloval tudi pri razvoju in financiranju tehnologije proizvodnih procesov ter dodatne opreme za energetsko učinkovita in tehnološko napredna ekološka plovila Quadrofoil, so sporočili iz omenjenega podjetja.

"Glede na prejete številne pozitivne odzive in naročila, ki so presegla naša pričakovanja, smo s podpisom dogovora s podjetjem Alumero Group naredili pomemben korak bližje k vzpostavitvi dolgoročno stabilne serijske proizvodnje plovil Quadrofoil," je ob tej priložnosti povedal direktor podjetja Quadrofoil Marjan Rožman.

"Zadovoljni smo tudi, da bomo v sodelovanju z Alumerom, družbo Impol ter ostalimi našimi dobavitelji proizvodnjo plovil lahko ohranili v Sloveniji ter ponudili možnost zaposlitve veliko lokalnim ljudem, za kar smo se ves čas zavzemali," je dodal.

S proizvodnjo in dobavo plovil Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition prvim kupcem, ki so plovila že naročili, naj bi začeli konec marca.

"S sodelovanjem s podjetjem Quadrofoil razširjamo naš proizvodni portfelj z enkratnim ekološkim in naprednim produktom ter zagotavljamo dolgoročno stabilnost našemu podjetju v Slovenski Bistrici," je dejal glavni izvršni direktor skupine Alumero Manfred Rosenstatter. Po njegovih ocenah je Quadrofoil produkt z izjemnim potencialom v prihodnosti.

Plovilo Quadrofoil, ki ga je razvila in izdelala istoimenska družba iz Slovenske Bistrice, je okolju prijazno in energetsko izjemno učinkovito plovilo, ki leti nad vodo s pomočjo podvodnih kril. Je brez izpustov plinov, hrupa in olja v okolje ter s porabo električne energije v vrednosti manj kot evro na uro vožnje. Za prednaročila je na voljo po ceni 15.000 evrov ali 22.500 evrov, odvisno od modela.