Slovenija

Kranjski BSCBrez direktorja

9. 1. 2015, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nadzorni svet Regionalne razvojne agencije Gorenjske – BSC Kranj je ta teden na izredni seji z mesta direktorja odpoklical Bogomirja Filipiča. Na mesto vršilke dolžnosti direktorja je imenoval dozdajšnjo namestnico direktorja Lidijo Zeme-Johnston.

sta

Zadnje težave v kranjskem BSC so se sicer začele že pred letom. Družba se je znašla v likvidnostnih težavah in nadzorniki so zahtevali, da bi se Filipičeva plača z 5000 evrov bruto znižala na višino plače najbolje plačanega župana. Ob tem so v BSC protestirali. Sicer pa tudi drugi uslužbenci niso bili slabo plačani, če samo omenimo plačo direktorjeve tajnice, ki je znašala 1600 evrov bruto.

Plača tajnice je bila 1600 evrov bruto.

Nadzorniki so Filipiča leta 2002 že odstavili. Takrat ni bil pripravljen uresničiti dokapitalizacije, a je potem skupščina družbenikov razrešila nadzorni svet, imenovala novega in preklicala sklep o razrešitvi. Sporna naj bi bila tudi posojila, ki so se pred leti delila na nepregleden način in brez ustreznih zavarovanj. Takrat naj bi zaradi tega celo zmanjkalo sredstev za kreditiranje malega gospodarstva. Že v tem času je bila napovedana revizija dela direktorja Filipiča, a je niso izvedli. Zaradi slabega poslovanja v zadnjem obdobju pa naj bi brez dela ostali tudi dve delavki, stolčki se po naših informacijah tresejo tudi mnogim drugim. V BSC sicer pravijo, da poslujejo pozitivno, zato je primerno vprašanje, zakaj je do razrešitve direktorja sploh prišlo. Po naših informacijah naj bi Filipiča nadzorniki sprva nameravali razrešiti iz krivdnih razlogov, pozneje pa so se odločili za sporazumno prekinitev. V družbi so se zavili v molk. Filipič se na naše klice ni odzival, predsednica nadzornega sveta Mirjana Grašič Šircelj pa je za Svet24 povedala, da do zaključka revizije ne bodo dajali izjav.