Slovenija

Kranj ima novo direktorico občinske uprave

27. 12. 2014, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vodenje občinske uprave Mestne občine Kranj je tudi uradno prevzela Senja Vraber, na razpis se je sicer prijavilo 31 kandidatov. Vrabrova je zadnjih 14 dni po odstopu prejšnjega direktorja kranjske občinske uprave Mitje Heraka to funkcijo opravljala kot vršilka dolžnosti, v izbirnem postopku pa se je izkazala kot najbolj ustrezna za to delovno mesto.

Mediaspeed

»Za začetek sem spoznala zaposlene na občini in moram reči, da so me zelo pozitivno presenetili. Moja glavna naloga bo optimizacija delovanja uprave. Ta mora postati bolj učinkovita, hkrati pa morajo zaposleni na delo priti zadovoljni in ga z veseljem tudi opravljati. Zagotovim lahko, da odpuščanj ne bo.Bi pa potrebovali kakšnega novega delavca, a zaposlovali kljub temu ne bomo,« je za Svet24 zagotovila Vrabrova.

Po odzivih sodeč, so z novo direktorico zadovoljni tudi zaposleni na občini. Kot so povedali za Svet24, jih je Vrabrova v prvih dneh zelo pozitivno presenetila. Ena od zaposlenih je dejala, da je vzdušje bolj pozitivno. So se pa po imenovanju že pojavili očitki, da gre za prijateljski dogovor. Vrabrova je bila namreč zaposlena v Toyoti, od koder prihaja tudi zdajšnji kranjski župan Boštjan Trilar. A kot je za Svet24 zagotovil slednji, na izbiro direktorja ni vplival.