Slovenija

V Hitu vse več Kitajcev

STA/G.G.
22. 12. 2014, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred 30 leti, ko so v Novi Gorici odprli prvo igralnico na Goriškem, so bili prvi gostje pretežno Italijani. Danes je podobno, vse pomembnejši gostje pa postajajo tudi Kitajci, ki živijo v Italiji, so med drugim povedali na današnji Hitovi novinarski konferenci v Novi Gorici.

Thinkstock

Med vsemi gosti novogoriškega hotela Park, v katerem deluje igralnica, je tako od osem do deset odstotkov kitajskih gostov, ustvarijo pa kar od 30 do 40 odstotkov mesečne igralniške realizacije v Parku.

Prav to igralnico, ki se lahko pohvali s 652 igralnimi avtomati in 33 igralnimi mizami, imajo kitajski gostje najraje, je povedal direktor hotela Park Zoran Novakovič. Pred 30 leti so ob njenem odprtju, ki je pomenilo tudi začetek igralniške dejavnosti na Goriškem, začeli z eno igralno mizo in 30 igralnimi avtomati.

Od današnjih 322 zaposlenih je 18 takih, ki že vseh 30 let delajo v igralništvu v Parku. Od sedanjih zaposlenih jih tretjina dela v gostinstvu, preostali pa v igralniški dejavnosti.

"Dogajanje na področju igralništva je izjemno pestro. Nenehno sledimo, kaj se dogaja na drugih trgih, da smo lahko en korak pred njimi," je povedal Novakovič. Tudi Hotel Park bo tako v prihodnjem letu doživel nekaj sprememb. Še pred veliko nočjo bodo odprli igralnico na prostem, prenovili bodo nekaj sob in dodali še nekaj dodatnih vsebin.

Z novimi investicijami bodo obeležili tudi 50-letnico odprtja hotela Park, ki ga prav tako kot obletnico igralništva obeležujejo prav danes. Za investicije bo sicer Hit prihodnje leto namenil deset milijonov evrov. Ti bodo v pretežni meri namenjeni posodobitvi in dvigu konkurenčnosti ponudbe, tako igralniške, hotelske in druge, ki je nujno potrebna prav zaradi izrazito omejenih investicijskih vlaganj v minulih letih, je povedal predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga.

Po letu 2020 pa načrtujejo večja vlaganja v nova igralniško zabaviščno hotelska centra na Goriškem in v Kranjski Gori. Na Goriškem bodo predvidoma zgradili večji hotelsko igralniško zabaviščni kompleks v bližini avtoceste, kjer bodo neigralniškim gostom ponudili pravo morsko riviero z bazeni in podobno zabavo. V Kranjski Gori pa naj bi ob Hitovih hotelih nastal nov velnes center.