Slovenija

Sindikat energetike bo zaradi likvidacije Teta sprožil sindikalne aktivnosti

STA/B.K.
17. 11. 2014, 13.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sindikat energetike bo zaradi likvidacije Termoelektrarne Trbovlje, ki je bila izglasovana na današnji skupščini, sprožil sindikalne aktivnosti.

STA

»Čim prej bom sklical sestanek stavkovnega odbora, saj je likvidacija za nas presenečenje,« je povedal predsednik sindikata Branko Sevčnikar.

Pojasnil je, da so na seji ekonomsko-socialnega odbora za energetiko ta mesec sprejeli drugačen predlog za rešitev elektrarne, ki zaposluje okoli 160 delavcev, in ga pisno posredovali ministrstvom za finance, za delo in za gospodarstvo. Za kakšen predlog je šlo, ni znano, Sevčnikar pa je pričakoval, da se do njega opredelijo tudi predstavniki vlade.

Skupščina Termoelektrarne Trbovlje, ki jo sestavljata Holding Slovenske elektrarne in Factor banka, je soglašala, da elektrarna brez subvencij ne more konkurenčno ponujati električne energije na trgu.

Likvidacijski upravitelj Luka Podjed bo po njihovih navedbah definiral najboljše možnosti odprodaje premoženja, skupaj s socialnimi partnerji pa iskal možnosti prezaposlitve delavcev ter vzpostavljal morebitne nove aktivnosti termoelektrarne.

Občina Trbovlje sicer opozarja, da napovedana likvidacija pomeni še eno socialno bombo za regijo.