Slovenija

Vlada sprejela predloge ukrepov za rebalans proračuna 2015

STA/J.P.
22. 10. 2014, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vlada je danes soglasno sprejela predloge ukrepov za rebalans proračuna za prihodnje leto, je po seji vlade povedal premier Miro Cerar. Kot je dodal, so se odrekli marsičemu za izpolnitev zahtevnih kriterijev za zmanjšanje proračunskega deficita. Socialne partnerje pa je pozval k sodelovanju za "boljši jutri".

KMA
Povedal je, da je prav, da ima Veber možnost, da ga celovito seznani z zadevo.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Cerar, so se pravzaprav vsi člani koalicije in posamezni ministri odrekli marsičemu, da bodo lahko izpolnili vse zahtevne kriterije za zmanjšanje proračunskega primanjkljaja.

Vlada je danes sprejela tudi izhodišča za sklenitev socialnega sporazuma in izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja. 

S tem po njegovih besedah gradijo "pozitivno zgodbo, ki jo Slovenija potrebuje". Tako bodo namreč omogočili gospodarsko rast in s tem zaposlovanje, pa tudi uresničitev številnih razvojnih projektov. Aktivnosti vlade in posameznih ministrstev na tem področju pa bodo predstavili v prihodnjih dneh in tednih, je pristavil.

Vlada je danes sprejela tudi izhodišča za sklenitev socialnega sporazuma in izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Ob tem je premier izrazil "neko pričakovanje, morda celo poziv" socialnim partnerjem oz. deležnikom, ki sodelujejo z vlado pri iskanju najboljših rešitev za razvoj Slovenije in normalizacijo stanja, naj tudi oni poskušajo na enak način in konstruktivno prispevati k "boljšemu jutri", četudi se bodo morali za skupno dobro čemu odreči.