Slovenija

Fištravec ostaja mariborski župan

STA/J.P.
19. 10. 2014, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Andrej Fištravec bo tudi v prihodnjem mandatu vodil mariborski občino, saj je v današnjem drugem krogu volitev s 76,1 odstotka glasov premagal protikandidata Franca Kanglerja, ki je prejel 23,9 odstotka glasov, kažejo rezultati vzporednih volitev, ki jih je za Planet TV in Planet Siol.net opravil institut Mediana.

STA

Mariborčani so povedali, da si želijo prihodnost, da si željo naprej, je po zmagi v drugem krogu županskih volitev dejal dosedanji, glede na rezultate vzporednih volitev pa tudi novi mariborski župan Andrej Fištravec. Kot je dejal, je pričakoval rezultat 7:3. Rezultati vzporednih volitev pa mu kažejo še več, 76 odstotkov.

V štabu Andreja Fištravca sicer zmago že slavijo. 

Kot je dejal Fištravec, je to resnično velika obveza za naslednja štiri leta. O volilni kampanji pred drugi krogom pa je ocenil, da je ta temeljila na žalitvah in ustrahovanju, a "Maribor se ne pusti ustrahovati, zato je rezultat tak, kot je".

V štabu Andreja Fištravca sicer zmago že slavijo. S protikandidatom v drugem krogu, prejšnjim županom Francem Kanglerjem, sta si pred kamerami tudi segla v roko.