Slovenija

Čelan pred drugim krogom z razvojno koalicijo

M.J.
14. 10. 2014, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ptujski županski kandidat in aktualni župan Štefan Čelan, ki je tokrat kandidiral s pomočjo svoje liste, je danes dobil podpornike pred vročim drugim krogom volitev v najstarejšem slovenskem mestu. Predvolilno razvojno koalicijsko pogodbo so namreč podpisali predstavniki NSi, SLS, LDS, ZaAB, Zeleni ter Mladi in upokojenci za delovna mesta.

Facebook, Mediaspeed, STA

Kot je ob tem povedal Čelan, ki sta ga podprla tudi županska protikandidata iz prvega kroga Peter Pribožič (NSi) in Darja Galun (SDS in SLS), se želi tako kot vseh dosedanjih 12 let njegovega županovanja s politiko ukvarjati le v času volitev, po njih pa nadaljevati tam, kjer je ostal po treh mandatih.

"Volivci so nam namreč zaupali mandat za vodenje mesta in ne zgolj za vodenje neke posamezne politične skupine. Vseh 12 let vodenja mestnega sveta smo praktično vse odločitve sprejemali s konsenzom, ne glede na to, kdo je pripadal kateri skupini," je dejal Čelan, ki si takega načina dela želi tudi v prihodnje.

Dokument, ki so ga predstavniki strank podpisali danes, je po njegovem mnenju skupek programskih usmeritev, ki so jih predstavljali v predvolilnem času. Ugotovili so namreč, da je bilo med njimi precej podobnih idej, zato bi bilo dobro, če bi se tudi v prihodnje v mestu povezovali na programskih osnovah, ne pa se delili po političnih interesih.

Čelan, ki je v prvem krogu za zgolj en glas prvo mesto prepustil Miranu Senčarju, je kljub dejstvu, da njegova koalicija še vedno predstavlja manjšino v mestnem svetu, prepričan, da lahko župansko funkcijo opravlja brez težav, saj je po njegovih besedah tudi v treh prejšnjih mandatih v mestni svet prišel z manjšinsko koalicijo.