Slovenija

Se bo Cerar odločil za Violeto Bulc?

J.S.
9. 10. 2014, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Violeta Bulc je med drugim prejela priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije za izvirne metodologije, s katerimi uveljavlja poslovne inovacije v Sloveniji.

Mediaspeed

V iskanju novega kandidata oziroma kandidatke za evropskega komisarja se pojavlja tudi Violeta Bulc, ministrica brez resorja, pristojna za strateške projekte in kohezijo, ki je tudi podpredsednica vlade. Bulčeva je inovatorka in podjetnica, ki jo vrščajo na sezname najvplivnejših žensk v Sloveniji. Po diplomi na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, je magistrski študij nadaljevala v ZDA, na Golden Gate University v San Franciscu in na blejski šoli IEDC.

Mediaspeed

Morebitna kandidatka za evropsko komisarko, Violeta Bulc, je ustanoviteljica, 100-odstotna lastnica in direktorica podjetja Vibacom, ter ustanoviteljica InCo gibanja. Vibacom se ukvarja z razvojem orodij in rešitev, ki so usmerjene k spodbujanju trajnostne rasti podjetij in inovativnim prebojem. InCo gibanje pa ima cilj ustvarjati družbo na temeljih inovativnosti in ustvarjalnosti.

Bulčevi ni tuje niti evropsko okolje, saj je sodelovala v različnih ekspertnih skupinah Evropske unije.