Slovenija

V Luciji »zasijal« mestni park Sonce

Tilen Pajek
21. 9. 2014, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Urbani predel Lucije je bogatejši za zeleno površino, prepleteno s sprehajalnimi potmi. Mestne oblasti so za vse občane pripravile slavnostno odprtje mestnega parka Sonce.

Urbani predel Lucije je bogatejši za zeleno površino, prepleteno s sprehajalnimi potmi. Mestne oblasti so za vse občane pripravile slavnostno odprtje mestnega parka Sonce.

 Kot pravijo v občini, so z novostjo v središču mesta »stopili proti soncu«. Na območju, kjer so še pred kratkim brneli motorji in so površino uporabljali za karting stezo, od srede dalje kraljujeta zelenje in površina, namenjena prebivalcem. V neposredni bližini Trgovsko-poslovnega centra Lucija se lahko vsak sprosti, sprehodi ali opravi rekreacijsko vadbo v novem mestnem parku.

»Na ta dan ne odpiramo le novega parka v Luciji, odpiramo vrata v prihodnost, v katero verjamemo. Čutimo lahko prebujanje spalnega naselja in njegovo preobrazbo v živahno, dinamično in urejeno urbano središče,« je ponosno dejal župan občine Piran Peter Bossman.

Tilen Pajek

Na slavnosti prireditvi so obiskovalcem postregli z bogatim programom. V soju žarometov so izpeljali otroški program, sprehodile so se mažoretke z godbo, navdušili so plesne skupine in tek tekačev. Za glasbeni zaključek pa je poskrbela Tinkara Kovač z bendom. Med domačini priljubljena pevka, si je kot po navadi vzela veliko časa za svoje najmlajše oboževalce, saj jih je z veseljem povabila tudi na oder.

Tilen Pajek

Park Sonce je zasnovan kot središče urbanega razvoja Lucije, saj bo krajankam in krajanom na 22 tisoč kvadratnih metrov zelenih površin odprl nove priložnosti za druženje, zabavo, počitek, sprostitev, otroško igro, športne aktivnosti, kulturno udejstvovanje, izobraževanje in stik z naravo.

Tilen Pajek


Namenjen bo tako aktivnemu prebivalstvu kot tistim, ki občasno potrebujejo le nekoliko počitka in miru v naravi. V novem parku so zasadili 60 mandljevih dreves, uredili 400 metrov dolgo tekaško stezo, poskrbeli so za rožni vrt z namakalnim sistemom, pozabili pa niso niti na veliko fontano. Občina Piran je skupno odštela 230 tisoč evrov.