Slovenija

Učitelj spolno napadel učenke v istrski šoli

U.K.
28. 8. 2014, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Koprski kriminalisti so na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper učitelja ene od istrskih šol.

Očitelja so pred tem obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, so potrdili na koprski policijski upravi. Neuradno gre za 53-letnika, ki je že prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi.
O podaji kazenske ovadbe oziroma o zaključku policijske preiskave so pisno obvestili tudi inšpektorat za šolstvo in šport, so za STA še navedli na policiji.
Ob tem opozarjajo, da vodstva vzgojno-izobraževalnih zavodov v primerih, ko je njihov delavec osumljen kaznivega dejanja s področja spolne nedotakljivosti, sama obveščajo inšpektorat za šolstvo in šport. Policija v teh primerih po podani kazenski ovadbi zoper zaposlenega delavca vzgojno-izobraževalnem zavodu posreduje pisno obvestilo o zaključku policijske preiskave v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja.
O dogodku so danes že poročali nekateri mediji. Primorske novice tako navajajo, da naj bi policija ovadila 53-letnega učitelja. Neuradno naj bi ovadbe sprožili v zvezi z otipavanjem šestih deklet, starih med 12 in 14 let, v času individualnih ur. Ovadba sledi kriminalistični preiskavi, v okviru katere so junija omenjenega učitelja tudi zaslišali, nato pa izpustili na prostost.
Kot še navaja časnik, je delodajalec učitelju medtem že izrekel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.