Slovenija

Prvih okroglih 100 Slavka Ivančiča

A.M.
21. 8. 2014, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Njegov glas je tako izjemen in poseben, da se človeku usede v srce. V srce Slavka Ivančiča pa se je usidrala tudi Pirančanka, zaradi katere je iz rodne Crikvenice prišel v Portorož, kjer živi in ustvarja že skoraj štiri desetletja.

In kaj je v tem času ustvaril Slavko Ivančič, je predstavil na jubilejnem koncertu 60+40, ki ga je v polnem Avditoriju Portorož priredil te dni. Ob prvih okroglih 100, 40 na glasbenem in 60 let na odru življenja, je naš primorski glasbenik v družbi glasbenih prijateljev in svojega občinstva zapel vse uspešnice, ki so zaznamovale jubilej ... in predstavil svojo bogato glasbeno pot, ki pa še nikakor ni končana.

Ravno obratno, Slavko Ivančič, ki je z glasbo povezan že od otroških let, saj je bil tako njegov oče kot tudi dedek glasbenik, zori kot vino. Starejši ko je, boljši je! Ko ga je pot pred leti zaradi ljubezni pripeljala v Piran, se je kmalu priključil legendarnim Faraonom, pozneje pa še zasedbi Bazar. Vmes je za nekaj let odšel v tujino, leta 1994 pa ga je znova združila pot s Faraoni, s katerimi je ostal do preloma tisočletja, nato pa je prišlo tisto najtežje slovo, kot je dejal Slavko. Ker je želel še nekaj več, se je primorski glasbenik odločil za samostojno kariero, ki jo je okronal z več kot uspešnimi albumi, in sicer Črta, Moja ljubezen in Preberi me. Očitno so poslušalci Slavka dobro »prebrali«, saj njegovim številnim uspešnicam radi prisluhnemo še danes. In tako je bilo tudi v prepolnem Avditoriju Portorož, kjer je Slavko Ivančič z glasbenimi gosti, kot so Tinkara Kovač, Alenka Godec, Klapa Solinar, ženska vokalna skupina Žižole ter Lia Luša s pevkami otroškega pevskega zbora OŠ Koper, pripravil edinstven glasbeni spektakel, ki je odmeval še dolgo v noč.