Slovenija

Poplave iz kampa pregnale goste

M. B.-J./Dolenjski list
17. 8. 2014, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Letošnje poletje zares ni naklonjeno turističnim delavcem, še zlasti ne tistim, ki imajo naravna kopališča. In takšnih je ob Kolpi kar nekaj. A ko se je Kolpi letos le uspelo kolikor toliko ogreti, je prišel dež, temperatura je padla tudi za 10 stopinj Celzija, in spet se je začelo vse znova.

M. B.-J./Dolenjski list

A minuli četrtek se ob deževju Kolpa ni le ohladila, ampak je v kamp v Podzemlju vdrla tudi voda. Vendar ne zaradi narasle reke, ki je pohlevno ostala v svoji strugi, kamp je poplavila voda, ki bi morala ubrati povsem druge poti.

M. B.-J./Dolenjski list

Ob obilnem deževju se je pokazalo, kaj pomeni, če kanali ob cestah niso očiščeni in pretočni.

M. B.-J./Dolenjski list

»Prav neočiščeni kanali ob cesti med Podzemljem in Krasincem so bili krivi za vdor vode v naš kamp. A ne le to! Poplavila je tudi cesta med obema vasema. Zato smo v našem podjetju zelo hvaležni gasilcem iz sedmih metliških gasilskih društev, ki so priskočili na pomoč in z vrečami peska preusmerili tok vode iz kampa proti strugi reke,« je dejal Matjaž Pešelj, organizator dela v podjetju Gostinstvo in turizem Metlika, v okviru katerega deluje tudi kamp.

M. B.-J./Dolenjski list

Seveda so morali pomagati tudi gostom. Medtem ko je v delu kampa, kjer so stacionarni gostje, voda preplavila predvsem poti med hiškami, pa so goste v prehodnem delu kampa, ki bivajo predvsem v šotorih, preselili v hotel v Metliko. Glede na to, da se je letošnje poletje že nekajkrat zgodilo, da se je Kolpa zelo ohladila, a se spet ogrela na prijetnih 24 stopinj Celzija, Pešelj upa na toplo jesen, ko se bo v Kolpi še mogoče kopati.