Slovenija

Janšev prihod v zapor

M. R.
23. 6. 2014, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Organizator petkovega shoda na Dobu pri Mirni dogodka ni prijavil na policijski postaji, kar predstavlja kršitev določil zakona o javnih zbiranjih.

Nikola Miljković

Policisti bodo tako v nadaljevanju v prekrškovnem postopku ugotavljali dejstva in okoliščine. Ob tem poudarjajo, da postopajo enako v vseh podobnih primerih, neukrepanje pa bi pomenilo celo opustitev dolžnih ravnanj.

Kot je znano, je Janša na vrhovno sodišče že vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, vendar sodišče o tem še ni odločalo.

Na novomeški policijski upravi pojasnjujejo, da so policisti ob petkovem dogodku opravili svoje delo »visoko profesionalno, strokovno in zakonito«. Navajajo, da so kljub velikemu številu udeležencev in dejstvu, da dogodek ni bil prijavljen, uspeli zagotoviti varnost vseh udeležencev in varnost premoženja, zagotavljali so pretočnost prometa in poskrbeli za varen prihod in odhod udeležencev.

Kot je znano, je predsednik SDS Janez Janša v petek na Dobu začel prestajati dveletno zaporno kazen v zadevi Patria. Tja ga je pospremilo kakih 3000 tisoč privržencev, ki so s predsednikom stranke naredili še zadnje korake na prostosti, okoli deset podpornikov pa bo zdaj vsak dan vztrajalo pred zaporskim kompleksom, vse do Janševe izpustitve. Kot je znano, je Janša na vrhovno sodišče že vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, vendar sodišče o tem še ni odločalo.