Slovenija

Ljubljana - druga najbolj priljubljena v Evropi

STA/N.J.
10. 6. 2014, 20.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Priznana založba turističnih vodičev Lonely Planet je Ljubljano uvrstila na drugo mesto med desetimi destinacijami v Evropi, ki jih popotniki letos ne smejo obiti. Slovenska prestolnica je po njihovem prepričanju letos še toliko bolj zanimiva zaradi praznovanja 2000. obletnice ustanovitve Emone.

Profimedia

Ljubljana gre morda številnim popotnikom težko z jezika, a se je izgovorjave vredno naučiti, saj bo v prihodnjih letih o slovenski prestolnici veliko slišati, so prepričani pri Lonely Planetu, ki je seznam na spletni strani objavil danes. Dodajajo, da je mesto že sedaj eno najbolj zelenih in prijetnih za življenje - podnevi goji prijazno kavarniško kulturo, po sončnem zahodu pa ponuja živahno nočno življenje. 

To leto Ljubljana ponuja še več, saj praznuje 2000. obletnico ustanovitve rimske Emone, izpostavljajo. Celo leto bodo potekali domiselni, z rimsko tematiko obarvani dogodki in razstave, osrednji dogodek Ave, Emona!, ki bo potekal med 2. in 24. avgustom, pa bo Kongresni trg premaknil nazaj v času.

Poleg tega je Ljubljana zahvaljujoč številnim in poceni avtobusnim povezavam popolno izhodišče za izlete v preostale dele države, ki je prav tako popolna kot Švica, a ne izprazni denarnice, menijo.

Na prvem mestu destinacij, ki jih popotnikom letos v Evropi priporoča Lonely Planet, je sicer Grčija, Ljubljani pa sledijo jugozahod Anglije, Italija, "vikinška Danska", španska Sevilla, škotski Zunanji Hebridi, češki Plzen, norveški Stavanger in francoski Toulouse.