Slovenija

Vse spletke Alenke Bratušek

P.R.
12. 5. 2014, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle, se je v soboto udeležila razprave ob10. obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji. Njen nagovor je ponovno razburil naše vire, ki Bratuškovi očitajo, da govori eno, podtalno pa deluje silno razdiralno in maščevalno.

Marko Vavpotič/KMA

Alenka Bratušek je v nagovoru na razpravi o prihodnjih izzivih EU v luči desete obletnice članstva Slovenije med drugim dejala, da bomo Slovenci kljub aktualnim političnim razmeram presegli egoizem posameznikov in spet stopili skupaj.

Bratuškova je dejala še, da bomo nadaljevali s krepitvijo gospodarske rasti, ustvarjanjem delovnih mest in novih priložnosti za vse. Sliši se lepo, pa čeprav gre za obrabljeno, že stokrat izrečeno frazo. Slednji prav zato večina državljanov ne verjame več. Prav tako večina Slovencev že dolgo ne verjame več Alenki Bratušek, ki ji po padcu na kongresu stranke nikakor ne uspe prepričati javnosti, da je žrtveno jagnje slovenskega (pretežno moškega) političnega prostora. Niti pred kongresom, še manj pa zdaj, ji ni uspelo dokazati, da je boljša od Zorana Jankovića. Zaradi številnih afer, nepravilnih potez in še česa je, tako poznavalci, takšna kot on. Zaradi vse glasnejših govoric o njeni politični taktiki pa jo pravzaprav čisto enakovredno uvrščajo med ostale slovenske moške politike. So jo res tako dobro natrenirali botri iz ozadja ali se je Bratuškova samo izvrstno prilagodila? Verjetno vsega po malem. Poglejmo nekaj njenih »moških« potez.

Tik pred razvpitim kongresom so izbruhnile govorice, da naj bi takrat še protikandidat Bratuškove, Zoran Janković, sam organiziral avtobusne prevoze za svoje volivce. A slednje po besedah naših virov ne drži. Janković menda s svojo stranko v zadnjem letu skorajda ni imel nobenega stika. Tik pred kongresom so ga povabili na sejo izvršnega odbora stranke, trdijo naši viri, vendar bi lahko bil prisoten samo pri razpravi ob tretji točki seje, ki se je nanašala na pripravo kongresa. Ker mu torej niso dovolili prisostvovati celotni seji, je Janković vabilo užaljeno zavrnil. Kot poudarjajo naši viri, zaradi tega Janković z organizacijo kongresa ni imel ničesar.

Še več, po besedah naših virov se je Bratuškova za lokacijo kongresa, Brdo pri Kranju, odločila tudi zaradi dejstva, da Brdo nima povezave z javnim prometom. Tako naj bi računala na manjšo, predvsem njej naklonjeno udeležbo članov stranke Pozitivna Slovenija. Načrt je spodletel, trdijo dobro obveščeni viri, saj so člani stranke iz celotne Slovenije zahtevali, da jim stranka uredi avtobusni prevoz.

In še nekaj potez je Bratuškova prevzela od svojih moških kolegov – precenila je svojo moč v stranki, prelomila je dane obljube o takojšnjem odstopu in o tem, da bo državljanom bolje. Ker so torej vrste pred praznimi skladišči humanitarne pomoči vse daljše, slovenska politika pa vse bolj razklana in neoperativna, je izjava Alenke Bratušek iz uvoda tega članka spet popoln strel mimo.