Slovenija

Zakaj sta v recesiji le še Slovenija in Ciper?

7. 11. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Evropska komisija napoveduje, da bo Slovenija prihodnje leto poleg Cipra edina članica območja evra, ki bo še vedno v recesiji. Napovedujejo tudi, da bo Slovenija v naslednjem letu beležila 7,1-odstotni primanjkljaj. Verjamete napovedim? Kako komentirate vse skupaj?

ULICA

Simon, 32 let:

Čisto mogoče je, da se bo to zgodilo oziroma rekel bom, da zaenkrat nič ne kaže, da bi bilo drugače. Pustimo času čas, ampak mislim, da nas ne čaka nič kaj svetla prihodnost.

Marjana, 45 let:

Pa tudi po tem, ko se bo Ciper rešil recesije, bomo mi še vedno v krizi. Popolnoma zgrešena logika reševanja krize je v tej državi. Ne samo da verjamem, vem, da bo tako.

Gordana, 42 let:

To je res zanimivo, da se bodo vse druge države sposobne prej rešiti iz te krize kot mi. Jaz ne vem, no, sploh mi ni več jasno, kako lahko funkcionira ta država.

Janez, 73 let:

Dobro, eno so napovedi, drugo je pa realnost. Ne moremo vseh stvari tako črno gledati. Dejstvo je, da smo premajhni in da bomo potrebovali kar nekaj časa, da se rešimo iz tega težkega položaja. Saj bo, zagotovo se bomo, prej ali slej.

 

Facebook

Klemen:

Ja, valda... saj smo edini, ki zaslužen denar obdržimo zase in ga ne razdelimo med delavce. Ni čudno, da ni denarja (smeh).

Tina:

Zadnji čas, da poberemo, kar še imamo, in gremo iz Slovenije. Pa naj si vlada potem viša davke sama med seboj!!!

Rok:

Tako bo, dokler bodo naši politiki skrbeli le za svoj lasten žep.