Slovenija

Ubil strica, očeta in sedaj poskusil še partnerko

M. R.
9. 8. 2013, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Damjan Naglič iz Nakla je stari znanec organov pregona in sodišč. Pred več kot dvajsetimi leti je z nožem vzel življenje stricu Ljubomirju Marušiču, deset let pozneje pa je z nožem umoril še očeta Mira Nagliča.

Reuters

Tokrat pa se je na zatožni klopi znašel, ker se je aprila letos z nožem poskušal za vselej obračunati s takratno partnerko. Nesrečno žensko je porezal po roki in vratu, da je začela močno krvaveti, hkrati pa je izgubila zavest. Pogled na kri je 39-letnika očitno malce streznil, da ji je na ureznino na vratu pritisnil brisačo in rano povil ter ustavil krvavitev, toda pri tem je tudi ostalo.

Naglić je sicer ves čas sojenja zatrjeval, da je navezan na partnerko in da si je rane prizadejala sama. A sodnice Marjete z za lase privlečenimi argumenti ni prepričal. Ne nazadnje je nasilne izpade 39-letnika podrobno opisala oškodovanka, ki je med pričanjem celo zahtevala, naj obdolženi zapusti razpravno dvorano. Pa tudi sodni izvedenec je bil jasen: takšnih ran si oškodovanka ni mogla prizadejati sama.

Sodniki so Nagliču za poskus uboja prisodili 14 let zapora, za nasilništvo eno leto in šest mesecev zapora, izrečena pa mu je bila enotna kazen 15 let zapora. Sodba sicer še ni pravnomočna. Obramba je že napovedala pritožbo, medtem ko je tožilka s sodbo na prvi stopnji zadovoljna.